Tisdagen den 18 juni 2024

Publicerad 2016-03-26

Dugnad vid bryggan på påskaftons förmiddag

Under påskaftons förmiddagen samlades 7 starka och arbetsvilliga medlemmar för att genomföra en dugnad på bryggan. Arbetet var avklarat på cirka tre timmar.

Som framgått av tidigare nyhet har Rixöbryggan varit hos oss och reparerat de skador som krävt professionellt kunnande. Det som återstod för oss själva att göra var ett antal insatser för att bryggan skall vara fullt återställd till sommaren. Under dugnaden genomfördes:

  • Injustering av samtliga inre bommar på den nya pontonbryggan 
     
  • Montering av den yttre bommen på betongbryggan (den som sjönk i höstas)

  • Borttag av en bom som knäckts på insidan av den inre pontonbryggan

  • Montering av nummerskyltar på den nya bryggan

  • Transportera (bära) upp trasiga bommar till parkeringen för vidare transport till soptippen

  • Kontroll av samtliga äldre bommar

Samtliga platser på insidan av den nya pontonbryggan har kunnat göras göras bredare än tidigare. Den gamla bredden var 2,85 m medan de nya platserna nu har en bredd på ca 3.10 m. 

Vid en noggrann kontroll av bommarna konstaterades att inte mindre än 8 bommar var helt genomrostade. Samliga dessa bommar riskerar att gå av vid belastning, av medlemmar som går på bommarna eller av båtarna vid hårt väder. Styrelsen kommer att beställa nya bommar som får bytas ut vid en kommande dugnad innan sommaren. Vi återkommer senare med datum.

Samtliga utdömda bommar är markerade med "X". Vi uppmanar er att vara ytterst försiktig om ni skall använda dessa gångbommar. Om möjligt bör man helst undvika att använda bommarna.


Websites Hits