Onsdagen den 12 maj 2021

Publicerad 2015-05-03

Dugnaden blev en succe!

Tack vare en mycket god uppslutning, stor arbetsvilja, strålande väder och inte minst stöd av professionella byggare så blev vår dugnad den 2 maj en succé.

Av de 27 fastigheter som var bebodda under 1:a majhelgen så anslöt 22 fastigheter till dugnaden, alltså drygt 80 % av fastighetsägarna prioriterade dugnaden. Resultatet blev att vi fick oerhört mycket genomfört !!

  • Fyra sjöbodar (nr 1,2,3 och 7) har nu fått nya grundpelare i enligt med riktlinjerna i sjöbodsavtalet. De sjöbodar som pga. den dåliga grunden förskjutits ur läge har rätats upp, bodarna står nu också i våg vilket gör att vi inte behöver bruka våld när vi skall öppna eller stäng sjöbodsdörren
  • Bryggan har fått två nya bommar (en Y-bom och en L-bom). Den inre bryggan har fått nya nummerskyltar vid varje båtplats. Vidare har förberetts för att byta ut de två ställningar som håller livbojarna
  • Stigen ner mot hamnen har fått två nya ”vägtrummor” som kommer resultera i att vi kan gå torrskodda genom skogen även efter kraftigt regn
  • Den ”arkitektritade” vägen över berget ner mot bryggorna har ytterligare förbättrats för att minimera risken för halkolyckor vid eller efter regn
  • Stranden och området kring sjöbodarna har blivit rent och snyggt efter att allt skräp och gammalt bryggmaterial mm städats bort. Alla gamla rostiga bommar och punkterade pontoner har transporterats bort.

Det som kvarstår att göra vid nästa dugnad är att fylla på med grus kring grundpelarna och mellan sjöbodarna. Vidare att gräva upp och dränera ut området bakom sjöbodarna i syfte att undvika sättningar i marken vid kraftigt regn. Preliminärt planerar vi att genomföra en kortare dugnad under juli månad. Vi återkommer med dag och tid.

Styrelsen vill tacka alla er som deltog för förtjänstfulla insatser. Tack också för att ni var så uthålliga och stannade till arbetet var utfört!

Styrelsen vill rikta ett speciellt stort tack till Ingar Kolstad som deltagit i planeringen, anskaffat allt material som krävdes för grundarbetet samt transporterat detta från Sarpsborg till Öddö. Tack vare en god planering och arbetsledning fick vi utfört mer än vad vi vågade hoppas på under de sex timmar som dugnaden pågick.

Vi kan glädja andelsägare i sjöbodarna att materialkostnaden för de nya grundpelarna kommer att stanna på under 100 kronor för en medelstor andel. Föreningen har nu tagit totalkostnaden för att sedan fördela ut den på respektive andelsägare i samband med debitering av årsavgiften för 2015-2016.

Titta gärna på bilder från dugnaden under fliken "Bildarkiv" / "Dugnad den 2 maj 2015"..Dubbelklicka på bilderna så kan du se dem i narurlig storlek.

För styrelsen
/Lennart

.


Websites Hits