Söndagen den 16 maj 2021

Publicerad 2015-06-14

På dugnaden den 18 juli åstadkom vi utmärkta resultat !

Som vanligt blev det en mycket god uppslutning på dugnaden vilket resultaterade i att vi på sex timmar lyckades genomföra allt vi hade planerat för dagen.

För det första lyckades vi med att ersätta de gamla grundplintarna på alla tre sjöbodarna mot sjön. Därmed är samtliga sjöbodars grundpelare konstruerade i enlighet med sjöbodsavtalet. Nu torde vi kunna se fram emot snörika vintrar utan att behöva oroas för att sjöbodarna skall rasa samman. Tack Ingar för att du instruerat och lett oss i detta viktiga arbete. Tack också alla ni som kämpat med att demontera den gamla grunden och bygga upp den nya!

För det andra lyckades vi att kärra ner 10 ton grus från parkeringen till sjöbodarna. Gruset bildar nu ett torrt och funktionellt ytskikt mellan och runt våra sjöbodar. Därmed kan vi röra oss torrskodda runt sjöbodarna även vid kraftigt regn. Tack alla som så tappert kämpade med att lasta och kärra ner dessa 10 ton!

Avslutningsvis hann vi också med att få till en dränering bakom sjöbodarna mot berget. Detta kommer bidra till att sjöbodarna kommer stå torrt även när regnet vräker ned. Tack till er som grävde och fixade fram både dräneringsrör och markduk till dräneringen.

Slutligen får vi tacka för Ringerikes goda bullar och kaffe som serverades oss under dugnaden. Det gav tillfälle till en välbehövlig paus samtidigt som vi fick energi till att slutföra arbetet 

Alltså, ett stort TACK till alla för berömvärda insatser!

Mvh
Styrelsen
/ Lennart


Websites Hits